Camille Paycha

Artiesten
Camille Paycha (Boegbeeld vzw)
Contact & booking
Vorig werk

Ice Skates and other cruelties (2021)

The Hangman Radioshow (2019)
(with Noortje Sanders & Thijs Veerman)

Over de geur van vers brood en de schaal van de dingen (2018)
(with Noortje Sanders)

I ate the entire fruit salad (2015)
(with Ruben Mardulier)

Geboren in het Franse Parijs (1992) - wonend in het West-Vlaamse Oostende - aerial straps als specialisatie. Camille werkte al samen met andere artiesten, maar met haar show 'Ice Skates and Other Cruelties' werd ze laureaat voor CircusNext.

Camille

In 2015 studeerde Camille af aan de Academy for Circus and Performance Art (ACAPA) in Tilburg (NL). Sinds 2015 werkt ze aan haar eigen projecten, eerst met de Helaba Compagnie - 'I ate the entire fruitsalad'- voor de 500-jarige sterfdag van de schilder Jheronimus Bosch.

Daarna richtte ze met Noortje Sanders en Thijs Veerman The Hangman Radioshow op, een site specific performance over het bereik van radio. De samenwerking tussen Camille en Noortje werd voortgezet onder de naam Radio Sancha. Ze maken samen video, performances en tentoonstellingen. Hun videowerk WaterRuis, dat gemaakt werd voor Oerol Festival, werd genomineerd voor de Joop Mulder Plak in 2020.

Tegelijkertijd experimenteert Camille met circus als praktijk, neigt ze naar voorstellen die voor zichzelf spreken, verfijnt ze haar esthetiek, vertrouwend op de kracht van de verbeelding via humor, geweld, objecten, lichamen, moraliteit, immoraliteit en al hun kruispunten. In 2021 verzamelde ze een team voor de creatie van de voorstelling Ice Skates And Other Cruelties

Momenteel tourt ze met The Time Of Our Singing van Janni van Goor, PORTRAITS van Side-Show en Ice Skates And Other Cruelties van haar eigen gezelschap. Ze maakt deel uit van de artistieke raad van ACAPA in Tilburg en neemt deel aan het onderzoeksproject The Circus Dialogues.

Met 'Ice Skates and Other Cruelties' is Camille laureaat voor CircusNext 2020 - 2021. CircusNext is een Europees circuslabel waarbij makers worden geselecteerd door een Europese jury op basis van hun eigenaardigheid en creativiteit.