Cie Pol & Freddy

Artiesten
Sander De Cuyper, Jordaan De Cuyper, Bram Dobbelaere
Contact & booking
Shows
Vorig werk

All the fun (2015) (with EaEo)

Le Cirque Démocratique de la Belgique (2013)

Ready (2009)

m² (2009) (with EaEo)

Het waren Bram Dobbelaere en Sander De Cuyper die in 2006 Cie Pol & Freddy oprichtten. Sindsdien staat Cie Pol & Freddy internationaal bekend om hun vernieuwende en verrassende jongleervoorstellingen.

Cie Pol & Freddy

Bram Dobbelaere en Sander De Cuyper ontmoetten elkaar voor het eerst in 1999, in circusatelier Woesh (Brugge). Bram is er op dat moment coördinator en Sander geeft er les. Hun eerste creatie heet 'Ready!', een voorstelling in en rond een piepklein autootje waarin absurde humor en vernieuwend jongleren centraal staan. Deze voorstelling wordt zowel op straattheaterfestivals als in de zaal gebracht en wint de publieks- en juryprijs tijdens het Humorologieconcours in 2007 en de publieksprijs op Mira Miro in 2008.

In 2013 lanceren Sander en Bram samen met collega-jongleur Gab Bondewel 'Le Cirque Démocratique de la Belgique'. Deze humoristische zoektocht naar de grenzen van de democratie ging in première in het voorjaar van 2013 en speelde zijn laatste seizoen in 2019. Voor de nieuwste creatie 'De Cuyper vs. De Cuyper' vervoegt Jordaan, Sanders jongere broer, het gezelschap.