Circumstances

Artiesten
Piet Van Dycke
Contact & booking
Shows

Glorious Bodies (2023)
Exit (2022)

Vorig werk

On Point (2019)
ON/OFF
Dummies
A matter of time

Circumstances is het circus- en dansgezelschap onder artistieke leiding van Piet Van Dycke. Circumstances ontwikkelt, produceert en verspreidt woordeloze, impactvolle circus- en dansvoorstellingen, waarbij Piet als choreograaf te werk gaat met circusperformers. Er wordt altijd in/voor/met andere circumstances (omstandigheden) gecreëerd: locatie- en/of theatervoorstellingen vanuit verschillende circusdisciplines, met kinderen/jongeren/ouderen, voor verschillende doelgroepen. 

Piet Van Dycke studeerde in 2018 als choreograaf af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Sindsdien werkt hij als dans- en circusmaker, performer, coach en docent bij verschillende kunstorganisaties (fABULEUS, dOFt, Cie Woest, LAP, TeaTime company…).

Hij ontwikkelt zijn choreografische handtekening de komende jaren onder PLAN - een ontwikkelingsplatfrom in Brabant (NL), waar hij 'transformatie' zal onderzoeken: enerzijds de transformatie van de ruimte (EXIT - 2022), anderzijds de transformatie van het lichaam (GLORIOUS BODIES - 2023).

Prijzen:

  • Jacques de Leeuw prijs (2018),
  • ‘meest beloftevolle maker’ volgens recensenten Wendy Lubberding en Annette Embrechts (2019 en 2020),
  • BNG Bank Dansprijs (2021). 

Piet Van Dycke put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.

Juryrapport BNG Bank Dansprijs 2021