Contre-jour

Premièredatum
3 nov 2021
Locatie
Indoor
Leeftijd
volwassenen en oudere kinderen
Setting
frontaal
semi-circulair
Speelduur
60 min.
Speeltaal
Universeel
Downloads

Contre-jour speelt zich af op een zandvlakte. Vijf performers wandelen, lopen, huppelen, verplaatsen zich als een kat op handen en voeten,… Ze creëren verschillende soorten ‘in-drukken’, die ze steeds ook weer uitwissen om plaats te maken voor nieuwe tekens, een nieuwe choreografie. Maar ook om te kunnen verdwijnen, want het achterlaten van sporen kan gevaarlijk zijn.

In Contre-jour laten de bewegingen indrukken achter: in de mulle ondergrond maar ook in het geheugen van de kijker. Als in een film trekken vijf lichamen voorbij, doorheen het desolate landschap. Vijf individuen helpen elkaar als groep, door collectieve bewegingen, maar evengoed door ruimte te geven aan solo’s en duetten. In dans én in live zang. Troost en weerstand weerklinken doorheen het afwisselende spel van samen en alleen.

Na o.a. het duet Through the Grapevine, de solo Aneckxander en de locatievoorstelling Screws, allen geselecteerd voor het TheaterFestival, kiest Alexander Vantournhout voor het eerst volledig voor de rol van choreograaf en geeft het podium aan een cast van vijf performers, met een diverse achtergrond in o.a. dans, musical en circus.