Permit, oh permit my soul to rebel

Premièredatum
In creatie
Gezelschap
Locatie
Indoor
Tent
Leeftijd
Alle leeftijden
Setting
circulair
quadrifrontaal
Speeltaal
Universeel

'Permit, oh permit my soul to rebel' is het derde deel van Side-Show’s Trilogie van de verbeelding. Na Wonders (2013) en Spiegel im Spiegel (2017) zet het gezelschap circus in als een soort collectieve droommachine.

De nieuwe voorstelling gaat over de kracht van verbeelding, innerlijke rebellie en durven dromen. Op scène liggen honderden kussens, waarop het publiek plaats kan nemen. Er is geen onderscheid tussen de ruimte van de performers en die van het publiek. De kussens roepen een gevoel van zachtheid en veiligheid op, van de huiselijkheid van samen te slapen. De bewegingen en de tekst in 'Permit, oh permit my soul to rebel' zijn een vorm van pillow talk, de stille, intieme conversaties die koppels, geliefden of kinderen en hun ouders ‘s avonds met elkaar delen voor het slapen gaan.

Voor het eerst staan Quintijn en Aline niet zelf op scène, maar regisseren ze een groep van vijf acrobaten. Samen met het publiek zoeken zij een innige maar ongedwongen roes op waarin we ons kunnen nestelen. Die roes kan fungeren als rebelse ontsnappingsroute uit de zwaarte die we soms op onze schouders voelen. Om met z’n allen wakker te worden, moeten we misschien eerst collectief de onmogelijkheid dromen. Dat is de rebellie die Side-Show voor zich ziet. Want als we het ons kunnen voorstellen, kan het misschien ook gebeuren.