In Permit, oh permit my soul to rebel zet het gezelschap circus in als collectieve droom-machine. Op scène vormen honderden kussens een cirkel waarin het publiek plaats kan nemen. Op, onder of in de kussens dromen we in verschillende nummers over de (on-)mogelijkheid der dingen. Zo wordt de voorstelling een tijdelijke schuilplaats voor ontspannen rebellie.
Wat betekenen circus en spektakel zonder verrassing? Door middel van een spel tussen aankondiging en uitvoering, gaat Permit, oh permit my soul to rebel op zoek naar het spectaculaire in het alledaagse en het alledaagse in het spectaculaire.
Permit, oh permit my soul to rebel is een relaxed performance. Dat betekent dat de voorstelling vanaf het begin gecreëerd werd met als doel toegankelijk te zijn voor publiek dat een meer ontspannen omgeving nodig heeft om naar het theater of circus te gaan. De codes van het theater, zoals de norm om stil te blijven zitten en niet verbaal of fysiek te reageren op wat er zich afspeelt, worden in een relaxed performance aangepast. De voorstelling vermijdt ook sterke en plotse prikkels zoals stroboscopen en luide geluiden. Permit, oh permit my soul to rebel kan van nabij of veraf bekeken worden en de deuren van de zaal blijven steeds open. Het publiek kan en mag ook vrij bewegen.
Permit, oh permit my soul to rebel is het derde deel van Side-Show’s Trilogie van de verbeelding. De eerste twee delen waren Wonders (2013) en Spiegel im Spiegel (2017).
Lees het artikel dat Evelyne Coussens over de voorstelling schreef in het najaar van 2022.