Vacature projectmedewerker internationalisering

In het kader van de uitbreiding van zijn internationale promotieopdracht werft Circuscentrum een projectmedewerker aan. Die zal in de eerste plaats instaan voor de internationale promotie van de rijke, Vlaamse circussector. Solliciteren kan nog tot 30 juni 2022.

Omschrijving functie

We werven een  medewerker aan die de internationale (promotie-)strategie van Circuscentrum verder ontwikkelt en in de praktijk brengt. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met het team en in het bijzonder met de communicatieverantwoordelijke. Doel is om via duurzame samenwerking en uitwisseling de internationale uitstraling van de Vlaamse circussector en de speelkansen van de Vlaamse circusgezelschappen in het buitenland te verhogen.

Jouw opdrachten

 • Je detecteert noden van en kansen voor de circussector op het vlak van internationaal werken. Je ontwikkelt een heldere en duurzame strategie in overleg met de sector en vertaalt die in concrete acties.
 • Je bent een duidelijk aanspreekpunt voor binnen -en buitenlandse partners en zorgt voor continuïteit in de opvolging van (internationale) contacten.
 • Je zorgt ervoor dat de info op de overzichtswebsite www.circusinvlaanderen.be up-to-date blijft en gebruikt deze tool actief om het circusaanbod onder de aandacht te brengen bij binnen- en buitenlandse programmatoren.
 • Je zet in op internationale uitwisseling door werkbezoeken en bezoekersprogramma’s te organiseren en werkt hiervoor samen met relevante partners (werkplaatsen, festivals,…).
 • Je volgt actief het internationale (cultuur-)beleid van de Vlaamse overheid en van relevante internationale (overheids-)instanties op, en participeert daarvoor aan overleg- en netwerkmomenten. Je maakt hierbij telkens ook de vertaalslag naar de circussector.
 • Je deelt inzichten en opgebouwde expertise via info- of vormingsmomenten en staat in voor de coördinatie van een internationale conferentie in 2024 in samenwerking met partners in binnen- en buitenland.
 • Je communiceert over internationale beleidsontwikkelingen, projectoproepen en subsidie-calls via berichtgeving op onze website en via sociale media.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma of je hebt aantoonbare (internationale) ervaring voor deze functie.
 • Je bent een geboren netwerker die (internationale) contacten kan leggen en onderhouden. Ervaring met internationale projectwerking en subsidiedossiers schrijven is een pluspunt.
 • Je communiceert vlot en professioneel, en trekt je uit de slag in het Engels en Frans. Praktijkervaring met internationale (meertalige) communicatie is een pluspunt.
 • Je hebt inzicht in de podiumkunstensector en hebt een hart voor circus. Je hebt affiniteit met de missie van Circuscentrum.
 • Je bent een teamspeler met zin voor initiatief die autonoom en efficiënt kan werken. Je vindt diversiteit en inclusie belangrijk en hebt voeling met maatschappelijke uitdagingen.

Circuscentrum vindt gelijke kansen belangrijk en waardeert diversiteit. We moedigen iedereen aan om te solliciteren, ongeacht je leeftijd, geslacht, origine, geaardheid, geloof, beperking of nationaliteit. We kiezen een collega op basis van competenties, talenten en motivatie.

Solliciteren kan nog tot 30 juni. Stuur je cv en je motivatiebrief naar nele@circuscentrum.be.