BITBYBIT

Premièredatum
11 jun 2021
Gezelschap
Locatie
Tent
Leeftijd
volwassenen en oudere kinderen
Setting
bi-frontaal
Speelduur
75 min.
Speeltaal
Universeel
Downloads

BITBYBIT combineert een klassieke circustechniek (Jaws of Steel) met een beeldrijk verhaal over twee onafscheidelijke broers. Simon en Vincent Bruyninckx van Collectif Malunés werkten voor deze voorstelling samenwerken met MOVEDBYMATTER.

Tussen hun stalen kaken klemmen ze elk het uiteinde van een touw, dat hen als een navelstreng met elkaar verbonden houdt. Dat beeld is tegelijk het startpunt voor een grensverleggend vormonderzoek en voor een tactiele terreinverkenning vanwaar hun eigen ik ophoudt en dat van de ander begint.

Tijdens het even sensitieve als spectaculaire kijkstuk doorlopen ze samen alle aggregatietoestanden van hun relatie: van tweestrijd en lichtvoetig spel over voorzichtige toenadering tot blind vertrouwen en totale overgave aan elkaar.  

De hyperfysieke regie (Kasper Vandenberghe van MOVEDBYMATTER) en zinderende soundtrack (Dijf Sanders) maken BITBYBIT tot een rituele ervaring, tot een evenwichtsoefening tussen vallen en veerkracht tonen, dankzij een verbondenheid die zo intens en onvoorwaardelijk is dat ze de beperkingen van onze anderhalvemetermaatschappij kan overstijgen.

Video