Chaïm

Premièredatum
In creatie
Gezelschap
Locatie
Indoor
Leeftijd
volwassenen en oudere kinderen
Setting
frontaal
Speeltaal
Universeel

In Chaïm ontmoeten acrobatie en klassieke zang elkaar. Beiden zijn een vorm van lichamelijke virtuositeit, gestuurd door adem. De voorstelling ontstaat op het ritme van een ademhaling. Adem wordt stem, wordt beweging, wordt muziek. Op scène drie performers: een klassiek geschoolde zangeres, een acrobate en een jonge performer.

Chaïm

Ademen: een automatisch biologisch proces dat ons in leven houdt. De drijvende kracht achter onze vitale functies, onze stem, onze beweging. Een actie die ons als mens verbindt met andere ademende wezens, zelfs met de hele ecologische keten. Een juiste ademhaling kan ons helen, kan ons sterker maken, kan onze prestaties vergroten. Ademen is een krachtig maar tegelijk zo fragiel fysiologisch systeem, lang niet zo vanzelfsprekend als we vaak denken. Pas als de adem ons ontnomen wordt, zien we de waarde ervan in.

Tijd voor een ode! Een ode aan adem.

Chaïm wordt een avondvullende voorstelling gecreëerd voor een volwassen publiek. Indoor, frontaal zicht. Klassieke zang en (acrobatische) beweging als artistieke taal. Beschikbaar vanaf oktober 2022.