Glorious Bodies

Premièredatum
14 okt 2023
Gezelschap
Locatie
Indoor
Tent
Leeftijd
volwassenen en oudere kinderen
Setting
frontaal
Speelduur
50 à 55 min.
Speeltaal
Universeel

GLORIOUS BODIES is een fysieke, ontroerende en hoopvolle circus- en dansvoorstelling over de draagkracht van ons lichaam. Over zien en gezien worden, over de grens tussen klassiek en hedendaags circus met zes acrobaten tussen de 56 en 68 jaar met een verleden in het klassieke(re) circus. Circushistorie gearchiveerd in het lichaam. 

Ouderdom/veroudering is nog steeds een taboeonderwerp in onze samenleving en al zeker binnen de circuswereld. Net zoals topsporters, stoppen de meeste acrobaten na een bepaalde leeftijd met intensief te trainen. Hoe transformeren de meest perfecte lijven? Kan je als mens ooit vrede sluiten met je eigen lichaam? Kan je volledig in harmonie zijn? GLORIOUS BODIES werpt op een bijzondere manier licht op het proces van veroudering. Iets wat ons allemaal overkomt, nu, op dit moment. 

De voorstelling vertrekt vanuit partneracrobatiek en beweging. Het doorbreekt clichés rond de oudere generatie. Een impressionante, charmante en humoristische voorstelling die laat zien tot wat de mens en het menselijk lichaam in staat is en daar staat duidelijk geen leeftijd op.

Video

Concept, choreografie: Piet Van Dycke
Performers: Winfried Deuling, Astrid Schöne, Det Rijven, Wybren Wouda, Paul Griffioen en Johannes Fischer
Muziek: Kris Auwers
Installatie: Arjan Kruidhof
Dramaturgie: Marie Peeters
Techniek: Casper Van Overschee
Productieleiding: Sam Cunningham
Productie: Circumstances
Coproductie: PLAN, Festival Circolo, DansBrabant, Cirklabo, Circuswerkplaats Dommelhof, PERPLX, Perpodium
Met dank aan: Miramiro
Met steun van: de Vlaamse Overheid, Grensverleggers/deBuren