Portraits

Premièredatum
16 dec 2021
Gezelschap
Locatie
Indoor
Leeftijd
volwassenen en oudere kinderen
Setting
frontaal
Speelduur
80 min.
Speeltaal
Universeel
Downloads

In Portraits portretteren Aline Breucker en Quintijn Ketels twee heel verschillende circusartiesten: Camille Paycha en Sander De Cuyper. In circustechnieken, tekeningen en monotypes ontstaat er een verrassend portret van de situatie.

Portraits

Het achterliggende idee van 'Portraits' is vrij eenvoudig. Het publiek betreedt een atelier waar er druk gewerkt en gefilosofeerd wordt. Ondertussen trachten de performers hun ideeën te structureren en een plek te geven aan de dingen. Portraits bevraagt de link tussen beweging en sporen, tussen werk en leven. Existentiële vragen als 'Is dit een portret van een persoon, een praktijk of van een relatie tussen twee mensen?' en 'Als jij naar mij kijkt, naar wie kijk ik dan?' komen boven drijven. In circustechnieken, tekeningen en monotypes ontstaat er zo een verrassend portret van de situatie.

Er zitten veel kleine en fijne verrassingen in dit dubbelportret, dat charmeert door zijn persoonlijke en eerlijke aanpak. Beeldende kunst en performance lopen knap door elkaar, waardoor je je in The Factory van Andy Warhol waant. Verwacht geen spectaculaire stunts aan een blits tempo, maar een intieme blik in een atelierruimte waar delicate portretten worden gesculpteerd.

Filip Tielens - De Standaard
Video